Cloud-first strategie voor de NVM

Voor de NVM vormt cloud technologie het fundament voor de digitale dienstverlening richting haar leden.

De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en taxateurs in onroerende goederen. Er zijn ruim 4.100 makelaars en taxateurs aangesloten bij NVM en als centrale hub in de aan- en verkoop van huizen in Nederland verzorgt de NVM de bekende vastgoed kwartaalcijfers.  Mirabeau levert de NVM verschillende services waarmee de NVM haar digitale dienstverlening richting de leden faciliteert. 

Cloud technologie van Amazon Web Services (AWS) vormt hierbij het technologisch fundament. De gehanteerde cloud-first strategie levert de NVM veel waarde op in termen van flexibiliteit, schaalbaarheid, kortere ontwikkeltijd en kosten optimalisaties. Daarnaast zijn we met de inzet van cloud services in staat sneller te innoveren, zoals op het vlak van beeldherkenning.

Cloud NVM | Mirabeau

Cloud migratie

Begin 2013 heeft Mirabeau de grootste ICT migratie ooit voor de NVM gerealiseerd. Hierbij is de gehele NVM omgeving, bestaande uit websites, webservices, backend applicaties en bijbehorende databases, gemigreerd naar AWS. Op een dag zijn meer dan 75 toepassingen naar de cloud gemigreerd op basis van ’infrastructure-as-code’. Deze toepassingen hadden ruim 6 TB aan databases en 15 TB aan data. Het platform werd hiermee schaalbaar zodat de nodige cloud capaciteit meegroeit bij drukte zonder inbreuk op de user experience van makelaars.

Na deze initiële lift & shift migratie is binnen de omgeving steeds meer gebruik gemaakt van de voordelen van cloud. Dit hebben we gerealiseerd door applicaties te optimaliseren op basis van cloud architectuur concepten. Tevens worden aanvullende cloud services in te zetten en wordt herbouw en nieuwbouw van onderdelen cloud native aangepakt. Een voorbeeld hiervan is de verwerking van foto’s die uiteindelijk op funda.nl terecht komen.

Media oplossing

Makelaars, aangesloten bij de NVM, maken intensief gebruik van media voor de verkoop van onroerend goed in online etalages zoals funda.nl. Om potentiële kopers een goed beeld te bieden, gebruiken makelaars steeds meer grote foto’s en 360°-foto’s en video. De beeldbank van NVM bevat zo’n 55 miljoen media bestanden en verwerkt gemiddeld 60.000 items per dag.

Wij hebben de wensen van de NVM vertaald naar een cloud native oplossing, waarbij verschillende typen media worden verwerkt en opgevraagd. Door de kant-en-klare bouwstenen van AWS bouwden we het mediaplatform snel en kosteneffectief.

Dankzij inzet van cloud infrastructuur en nieuwe cloud services maken we optimaal gebruik van de voordelen en biedt het de NVM een kosteneffectieve en toekomstbestendige oplossing, grotendeels gebaseerd op serverless architecture principes. Concreet betekent dit minder zorgen rondom klassiek IT-beheer en meer zichtbare waarde voor de NVM en haar leden.

“We maken hiermee een nieuwe stap voorwaarts in onze digitale dienstverlening en ondersteuning van onze leden, mede mogelijk gemaakt door gebruik van zeer moderne cloud IT services.”

 - Henk Poldervaart, Manager Data & Research NVM.

Beheer

Voor de NVM voeren we tevens het gehele beheer uit van het digitale platform. We bewaken 24x7 de informatiestromen binnen het NVM platform en monitoren het gedrag van de omgeving vanuit een eindgebruikers perspectief. Data integriteit en beveiliging is voor de NVM van groot belang, hiervoor kunnen wij een ISAE 3402 type II verklaring overleggen. 


.

NVM | Mirabeau
Het ontwerp van de schaalbare cloud architectuur voor de NVM.

Mirabeau heeft ruim 15 jaar uitgebreide ervaring met de bouw en het beheer van high-performance online omgevingen. Sinds 2009 hebben we ervaring opgebouwd met cloud technologie. Met onze cloud development en beheer kennis ontwikkelen we snel en kosteneffectief toepassingen die klanten ondersteunen in hun digitale transformatie. Mirabeau is Advanced Consulting Partner van Amazon Web Services.