Funda en Mirabeau sinds 2001!

Mirabeau is vanaf het begin in 2001 strategisch partner van funda.

Funda.nl startte in 2001 en selecteerde direct Mirabeau als partner. En dat zijn we nog steeds. De site heeft reeds vele prijzen gewonnen en heeft inmiddels 14 miljoen bezoeken per maand op funda.nl en funda mobiel. Aan het begin van deze samenwerking was Mirabeau verantwoordelijk voor de gehele technische ontwikkeling.

Inmiddels ligt de technische ontwikkeling bij funda zelf en is Mirabeau verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en de releases van de funda websites. Ook helpt Mirabeau als strategisch partner bij diverse webprojecten.


Dagelijks beheer

Funda.nl is een initiatief van makelaarsvereniging NVM met als doel makelaars een platform aan te bieden voor hun aanbod en het de consument makkelijker te maken een geschikt huis te vinden.

Funda kan worden gezien als een presentatieplatform waarin relevante data uit veel verschillende bronnen in een optimale context wordt gepresenteerd. Data uit de centrale NVM systemen met het woningaanbod wordt gecombineerd met geo- en demografische informatie uit andere bronnen.

Een minder zichtbaar, maar belangrijk onderdeel van funda.nl is de fundadesk. Dit is een e-commerce omgeving waar de makelaar in opdracht van de klant online producten kan bestellen die het object (de woning) extra aandacht geven. Bijvoorbeeld door de plaatsing van de woning op de homepage of bovenaan de zoekresultaten.

Sinds 2008 de populairste website van het jaar

De woningmarkt op internet is een uiterst competitieve markt geworden. Met concurrenten als Jaap.nl (Telegraaf), Zoek Alle Huizen (Rabobank) en sites van VBO en ERA is er een strijd losgebarsten om de gunst van de Nederlandse consument.

Bekijk de website van Funda