Illustreren en animeren voor KLM's ‘Mijn Reis’

Een video zoals 'Mijn Reis' is echt maatwerk. Het verhaal, de illustraties, de animaties en het sounddesign is op maat gemaakt.

Voor ‘Mijn Reis’, het online reis-overzicht op KLM.com, hebben we inspiratie en gemak samengebracht in een geanimeerde video. In de video neemt de stem van Anna Drijver de gebruiker mee door de mogelijkheden van 'Mijn Reis'. Het resultaat was een verrassende nieuwe stijl voor de video’s van KLM. De stijl moest toepasbaar zijn op het complete digitale portfolio van KLM. 

 Geschikt om zonder al teveel in detail te treden, toch een product en haar features uit te leggen. Alle elementen zijn vanaf een storyboard tot in de kleinste details met de hand geïllustreerd en geanimeerd.


Een goed verhaal

Om tot een goed verhaal te komen heeft onze regisseur samen met KLM de onderwerpen en toon van de video bepaald. Dit script is vervolgens vertaald naar een storyboard. Met de schetsen van het storyboard kon het team ideeën vormen over hoe voice-over, animaties en geluid samen een video vormen. We hebben gekozen voor een luchtig verhaal met hier en daar een knipoog over de highlights van 'Mijn Reis'. Na toetsing met de copywriter van KLM is de voice-over voor Engels en Nederlands opgenomen.

Een frisse animatiestijl

De video is gemaakt in een nieuwe, frisse animatiestijl. Deze stijl is speciaal ontwikkelt als aanvulling op het bestaande video materiaal van de KLM. Alle elementen zijn vanaf een storyboard tot in de kleinste details met de hand geïllustreerd en geanimeerd. Over alle animatie (motion) is nagedacht, van schaduw tot de overgangen naar de volgende ‘scene’. Een Motion Designer brengt vervolgens in After Effects de illustraties tot leven. Alle elementen in de video hebben hun eigen unieke bewegingen en verschillende snelheidscurves zodat alles natuurlijk oogt en subtiel in beeld animeert.

Bekijk ons werk voor KLM

Compleet tot in details

Een video zoals 'Mijn Reis' is echt maatwerk. Niet alleen het verhaal, de illustraties en animaties, maar ook het sounddesign is op maat gemaakt. Omdat de video in verschillende talen beschikbaar is, beschouwen we elke taal als een klein project. De talen verschillen in lengte van elkaar en hier moest tijdens het animeren al rekening mee worden gehouden. De animatie moest nauwkeurig op de voice-over geplot worden. Voor de belangrijkste talen is daarom een andere video gemaakt en voor overige talen is een ondertiteling beschikbaar.

Bekijk het resultaat op 'Mijn Reis' op KLM.com

Wilt u zelf zien hoe de video is gelukt? De 'Mijn Reis' video is online te zien in 'Mijn Reis' op KLM.com en op het Youtube kanaal van KLM. Binnenkort is de video ook te vinden in de KLM Lounge en wellicht ook in de vliegtuigen van KLM.