Een mobile platform klaar voor de toekomst

MoneYou is een volle dochter van ABN AMRO en heeft als doel om financiële producten eenvoudig en toegankelijk te maken voor iedereen.

Consumenten moeten hun financiële zaken altijd, overal en gemakkelijk kunnen regelen. MoneYou speelt hierop in met haar online only-strategie. Via de MoneYou Sparen App en een responsive website bedient de financiële dienstverlener klanten in verschillende landen, 24 uur per dag en in vier talen.

Consumenten sluiten nieuwe technologie tegenwoordig snel in de armen en verwachten niets minder dan the latest and greatest. Om concurrenten voor te blijven, moeten bedrijven de time-to-market voor nieuwe initiatieven steeds korter maken. Snel innoveren is dan ook noodzakelijk. Thema’s als compliancy, veiligheid en stabiliteit zijn daarbij randvoorwaarden, maar kunnen tevens een uitdaging vormen.


Vanuit dit oogpunt ontwikkelden we samen met MoneYou één online platform dat communiceert met verschillende financiële backend-systemen en waaraan in de toekomst eenvoudig nieuwe toepassingen kunnen worden toegevoegd.

Bekijk ons werk voor MoneYou
MoneYou Sparen App op een iPhone MoneYou Sparen App op een iPhone MoneYou Sparen App op een Android tablet MoneYou Sparen App op een Android telefoon

De vertaalslag naar één online platform 

Het nieuwe MoneYou-platform is verbonden met een aantal financiële backend-systemen. Deze moeten aan wet- en regelgeving van meerdere landen voldoen en met uiteenlopende applicaties communiceren in verschillende talen. Een consistente brand en user experience was een vereiste, net als compatibiliteit voor de diverse devices. Om al deze uitdagingen op te lossen, ontwikkelden we een architectuur met een speciale koppeling; de zogenaamde Mid Layer. 

Dankzij de Mid Layer hoefden we maar één applicatie te bouwen, de slimme API doet de rest. Als een gebruiker in Duitsland de app gebruikt, maakt de Mid Layer automatisch een koppeling met het financieel backend-systeem van Duitsland en wordt de informatie in het Duits weergegeven. Precies hetzelfde geldt voor de andere landen, systemen en talen waar MoneYou actief is.

Nieuwe functionaliteiten worden vanuit de Mid Layer gedefinieerd, ontwikkeld en getest. Hierdoor is het eenvoudig om toepassingen te ontwerpen die gebruikmaken van de gegevens uit de financiële systemen. En toekomstige toepassingen (zoals nieuwe mobile apps, wearables en tv) kunnen gemakkelijk worden aangesloten. 

De architectuur die we hebben neergezet, is dus klaar voor de toekomst en houdt MoneYou voortdurend up-to-date binnen het veranderende digitale landschap.

Dankzij de Mid Layer haalt elke applicatie informatie uit de juiste backend-systemen.

MoneYou Sparen App Mid Layer
De vertaalslag naar één online platform voor MoneYou


Veilig en snel updates uitvoeren
De Mid Layer laat de ‘Mijn omgeving’ van MoneYou communiceren met de mobiele website en apps van de bank. Dat is ideaal wanneer bedrijfsprocessen veranderen en er aanpassingen in de software nodig zijn. Gewenste wijzigingen in deze business logica kunnen dankzij de architectuur snel en efficiënt worden doorgevoerd. 

Dankzij automatische testen kan MoneYou nieuwe functionaliteiten met een snelle time-to-market doorvoeren binnen de online omgeving. Daarnaast zorgt de Mid Layer ervoor dat de achterliggende financiële systemen gegarandeerd zijn beschermd. De beveiliging voldoet aan de laatste ABN AMRO-standaarden en wijzigingen gelden direct voor alle aangesloten applicaties.

Lifecycle management

We ontzorgen MoneYou door hun mobiele applicatielandschap proactief te beheren. Daarbij is het van essentieel belang om snel te reageren op operating systeem updates. Eventuele aanpassingen voeren we door vóór de officiële introductie van een nieuw OS, zodat gebruikers nergens last van hebben bij de upgrade van hun device. Op deze manier zorgen we voor een optimale mobile user experience.