Data zorgt voor balans tussen design en conversie

Het nieuwe design van Vacanceselect.com bouwt continu op data. Zo zorgen we voor een relevant aanbod en optimaliseren we de conversie substantieel.

Het nieuwe, mobile-first platform stelt consumenten in staat om zonder stress de beste vakantie voor hun gezin te boeken. De website wordt in negen Europese landen uitgerold en is in zes talen beschikbaar.


Sinds 1984 is Vacanceselect dé specialist op het gebied van vakanties op campings en vakantieparken in Europa. Vacanceselect was één van de eerste touroperators die haar reisaanbod verplaatste van brochures naar het web en staat bekend als gerenommeerde thuiswinkel. Vacanceselect verkoopt 95% van haar reizen online en in 2014 werd de site door miljoenen mensen bezocht.

Veel consumenten ervaren stress bij het online boeken van een vakantie. We hebben er dus voor gekozen om die zaken die stress verhogend bij de gebruiker werken, weg te laten. Naast een optimale user experience hebben we de focus gelegd op rust en inspiratie.

Een optimale user experience

Samen met Vacanceselect hebben we eerst een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. We creëerden diverse persona’s en formuleerden hun customer journey. Vanaf een vroeg stadium hebben we bovendien zo’n 200 eindgebruikers uitgenodigd voor concept- en usability tests. Er ontstonden belangrijke principes waar we het design op baseerden, zoals: “Laat me alleen zien wat ik nodig heb, wanneer ik het nodig heb”. 

Data-driven optimaliseren

Ook na live-gang blijven we meten. We optimaliseren de conversie met inzichten uit kwalitatieve en kwantitatieve data en analyseren de gebruikerservaring. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gebruikersstatistieken, personalisatiedata en uitkomsten van A/B-testen. We werken hierdoor toe naar meer één-op-één communicatie en aanbod voor de klant en we kunnen nu bewijzen dat dit leidt tot een hogere gemiddelde orderwaarde per klant. 

De mooiste vakanties beginnen bij Vacanceselect

Inspireren

Vacanceselect verkoopt nu bovendien een totale vakantiebeleving in plaats van alleen een accommodatie. Inspirerend beeld speelt daarbij een belangrijke rol. De nieuwe website heeft iets weg van een vakantie-album: het gevoel dat je hebt na je vakantie, wanneer je de vakantiefoto’s bekijkt, dát gevoel wilden we vangen. We hebben daartoe de focus verlegd naar de directe omgeving van de camping. De camping zelf is nu meer een ‘enabler’ van de avonturen die in de buurt te beleven zijn.


Bekijk ons werk voor Vacanceselect