23 januari 2014

Mirabeau experimenteert met 3D bril!


Voor DAF Trucks heeft Mirabeau een pilot ontwikkeld om de mogelijkheden van de Oculus Rift te verkennen en inzichtelijk te maken. De Oculus Rift is een nieuw type Virtual Reality (VR) bril. De bril maakt in tegenstelling tot bestaande VR brillen gebruik van een enkel scherm in plaats van een los scherm voor elk oog. Op het scherm wordt voor elk oog een separaat beeld getoond. Door het slim plaatsen van een tweetal lenzen kan de virtuele kijkhoek van 45 graden naar een beeldvullende 110 graden gebracht worden.

De onderdelen komen uit de smartphone markt waardoor het apparaat zeer scherp geprijsd is, dit zou de adoptie snelheid moeten verhogen. 

Virtual Reality bril Oculus Rift

Doordat de Oculus Rift het volledige kijkveld van de gebruiker vult, voelt deze zich echt onderdeel van de virtuele wereld. Hierdoor kunnen we daadwerkelijk om een DAF Truck lopen en de truck van alle zijden bekijken. Als gebruiker heb je het gevoel de truck aan te kunnen raken, dat gevoel is zo sterk dat op het moment dat de deur van de truck openzwaait een aantal testers vlug naar achteren stapten!

Omdat het gevoel van immersie zo sterk is kan de gebruiker eerder een koopbeslissing nemen. Hij of zij heeft het product tenslotte al ‘gezien’. Dit kan een interessant gegeven zijn voor bijvoorbeeld de nieuwbouwmarkt, waar het als koper altijd erg moeilijk is een goed beeld te krijgen van een nog niet gebouwd huis. Door een virtuele tour kun je daadwerkelijk door het huis in lopen, je hebt een ongeëvenaard gevoel van aanwezigheid in de virtuele ruimte.