30 juli 2014

Mirabeau realiseert concept en design nieuwe tablet app voor Vakantieveilingen.nl


Vakantieveilingen.nl, het platform met het grootste en breedste aanbod veilingen voor reizen en vrije tijd, heeft in samenwerking met Mirabeau een nieuwe tablet app ontwikkeld. Bij Vakantieveilingen.nl vinden veel biedingen nu via smartphone (app+web) plaats. De strategie is dan ook mobile first. De behoeften van een tablet gebruiker liggen echter anders dan van een smartphone gebruiker. Mirabeau ontwikkelde dit concept dan ook om speciaal in te spelen op deze gebruikersbehoeften.

Inspireren en ontdekken

Gebruikers inspireren was het uitgangspunt voor de vernieuwde tablet app. Er is bij het ontwerp zorgvuldig gekeken naar de navigatie en opbouw van de app, zowel bij het zoeken en ontdekken van nieuwe veilingen als tijdens het biedingsproces. De app is visueler, luchtiger en lichter qua kleurgebruik. Het filter zorgt ervoor dat gebruikers niet overweldigd worden door het aanbod maar juist gedoseerd en gemakkelijk door de content kunnen scannen. Ten slotte is er meer ruimte voor de promotie van veilingen bij de gebruiker in de buurt.

Het concept en design van de tablet app is tevens door Mirabeau online gevalideerd via het VerifyApp platform. Hierdoor is er voor live-gang inzicht in de reacties en verwachting van de eindgebruikers van de tablet app. Uit het onderzoek kwam onder andere naar voren dat zoeken op locaties via een kaart zeer gewaardeerd werd. Deze mogelijkheid zal in een geplande update aan de app worden toegevoegd.