22 augustus 2014

Programma training Node.js


JavaScript is de lingua franca van het web geworden nu het met Node.js nog meer terrein aan het winnen is. Node.js pakt schaalbaarheid op een revolutionaire manier aan en levert daardoor een erg goede performance. Voorwaarde is wél dat je het voor de juiste zaken inzet.

Steeds meer grote bedrijven zetten Node.js in als REST endpoint, UI layer, en andere micro-services. De open source community is groot en groeit snel, maar het ontwikkelen van server-side JavaScript is iets heel anders dan het ontwikkelen van in-browser JavaScript.

In deze training behandelen we alle belangrijke Node.js concepten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

- CLI/REPL
- Debugging 
- npm
- Modules
- Events
- Streams
- Express.js
- Clustering
- Testing

Uiteindelijk is het een kwestie van doen, daarom richten we ons op de praktijk. Met de theorie ga je dan ook telkens zelf aan de slag. Er zijn constant 2 trainers aanwezig om je te helpen.

Jouw profiel

Jij bent een ontwikkelaar met kennis en ervaring in JavaScript, met een voorkeur voor ECMAScript 5. Je hebt kennis van de concepten die komen kijken bij server-side development, en hebt eventueel ook ervaring met een rapid-development omgeving als PHP of Ruby. In de training zullen we het opzetten van een webserver behandelen, kennis van HTTP is een pré. Je voelt je op je gemak in een terminal want ook hier zullen we veel in gaan werken. 

Trainers: Bran van der Meer & Niek Bosch
Opleider: Mirabeau

Bran van der Meer en Niek Bosch

Bran van der Meer is Senior Front-End Developer bij Mirabeau waar hij verantwoordelijk is voor de kennis en ontwikkeling van het front-end vak. Hij haalt de meeste energie uit het delen van zijn kennis. Ook is hij altijd op zoek naar de connectie met andere vakgebieden, omdat alleen met nauwe samenwerking échte kwaliteit kan worden geleverd. Daarnaast is hij Node.js specialist en actief in de open source community.

Niek Bosch is Senior Front-End Developer bij Mirabeau waar hij aan verschillende Node.js projecten heeft gewerkt. Hij is altijd aan het experimenteren met nieuwe technologieën en vindt het leuk om deze kennis te delen met vakgenoten.

Datum: 15 oktober
Deelnemers: minimaal 5, maximaal 10
Duur: 8 uur, in 1 dag (Utrecht)
Kosten: € 295,- p.p. ex. BTW. 

Fronteers leden krijgen 10  procent korting op deze training! Geef in je mail aan dat je lid bent en betaal €265,50 (ex. BTW) in plaats van €295,-. 

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze training. Heb je belangstelling in een volgende training? Stuur dan een mailtje naar cursus@mirabeau.nl zodat we je op de hoogte kunnen houden van ons trainingsaanbod.