10 oktober 2014

Mirabeau presenteert tijdens Dutch Design Week


Wat is de rol van digital binnen Dutch Design? Op welke manier integreert digital in ons dagelijkse leven? Op zondag 19 oktober aanstaande worden de bezoekers van de Dutch Design Week getrakteerd op de eindeloze mogelijkheden van Digital Design in het Klokgebouw in Eindhoven. Mirabeau geeft op deze dag de presentatie ‘Design for Change’. Naast Mirabeau geven ook digital bureaus als TamTam, Freshheads, MediaMonks en Rhinofly een kijkje in de digitale wereld en totstandkoming van diensten. Digital gaat immers verder dan alleen de smartphone, tablet of computer.

Programma

Het programma valt onder leiding van dagvoorzitter Krijn Schuurman.

15.00 – 15.25
Internet of Things: Just because you can, doesn’t mean you have to
door Freshheads
We proeven van de mogelijkheden en worden verleid om gebruik te maken van alle technische mogelijkheden, gewoon omdat het kan. Dit soort toepassingen zullen alleen nooit gedrag of levens veranderen. Het is de kunst om relevant te blijven en over je eigen grenzen heen te stappen. Want alleen dan kunnen we waardevolle dingen ontwerpen die iets teweegbrengen in de wereld.

15.30 – 15.45
Breinreis: op ontdekkingsreis naar het surrealisme via je hersengolven
door Rhinofly
Het Centraal Museum wil de bezoeker van de tentoonstelling Surreële Werelden een extra ervaring bieden: naast het bekijken van de tentoonstelling kun je het surrealisme ook écht (zelf) beleven. Rhinofly ontwikkelde hiervoor de interactieve installatie Breinreis. Want was het uitlezen van hersenactiviteit voorheen iets wat alleen voor medische specialisten was weggelegd, is door de opmars van nieuwe technologie is Brain Computer Interface (BCI) toegankelijk geworden. Het brein is zo de volgende stap in interactiviteit.

15.50 – 16.15
Design for change
door Mirabeau
De wereld van print is oneindig veel dynamischer dan de wereld van web. Denk aan de spectaculaire wisselingen van covers van magazines en kranten. Veel websites zijn daarentegen nogal statisch. Het design schikt zich tegenwoordig vaak keurig naar de beschikbare schermresolutie van het device. Maar mensen verwachten nu online ervaringen die reageren op échte gebruikersvariabelen als locatie, tijd en het aantal keren en de wijze waarop je de toepassing gebruikt. Hoe speel je daar als merk op in? Hoe blijft het design aantrekkelijk en consistent?

16.20 – 16.40
Ramped: fun in een interactieve skatepark
door Rhinofly
Rhinofly heeft met de Hogeschool Utrecht de grenzen van interactiviteit opgezocht en een nieuwe dimensie aan skateboarden toegevoegd door een interactief skatepark te ontwikkelen. Combineer gaming, creativiteit, code, sensoren met een nieuwe visie op interactiviteit en je ontdekt het antwoord op de vraag: “wat gebeurt er als we de fysieke gameplay van skateboarden verrijken met elementen uit de digitale wereld van gaming?”

16.40 – 16.50
Naar een Digital Design topopleiding in Nederland door Matthijs Leendertse, oprichter van ELM Concepts, een onderzoeks- en ontwikkelbureau dat zich richt op onderwijsinnovatie.

16.50 – 17.15
Hoe Uber, AirBnB en Netflix de wereld veroveren
door TamTam 
De partijen AirBNB, Netflix en Uber zijn een fascinerend fenomeen. Iedereen heeft het er inmiddels over, van feestjes tot op het werk. Disruptors / eigenwijs / vernieuwend… dat wisten we. Maar waarom gebruiken klanten hun diensten met zoveel overgave en zeggen ze na afloop “dat was geweldig, dankjewel”? Het is de glimlach op je gezicht, wanneer je hun product gebruikt. Dat gevoel van “hoe heb ik het ooit anders kunnen doen… wauw!”. Kunnen wij dat eigenlijk ook? Vroegen we ons een jaar geleden af. Het antwoord bleek ja.

17.20 – 18.00
Panel Discussie Dutch Digital Design met experts van TamTam, Rhinofly, Freshheads, Mirabeau, MediaMonks en Bert Hagendoorn.

Aanmelden
Deelname aan dit programma is gratis. Wil je deze dag bijwonen, stuur dan uiterlijk 16 oktober een mailtje naar marcom@mirabeau.nl dan zorgen we voor een plaats op de gastenlijst.