22 oktober 2015

Dutch Design Week goes Digital 


Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven wordt een nieuwe editie van ‘DDW goes Digital’ georganiseerd. Experts uit de creatieve industrie komen bij elkaar om te spreken over succesvolle ontwerpen van Nederlandse digitale designers, nieuwe ontwikkelingen en de toekomst van Dutch Digital Design.

Context is King - creating smarter, adaptive, digital products today

Nick van der Linde, Interaction Designer bij Mirabeau, presenteert om 13.40 uur op het podium van Dutch Digital Agencies zijn visie op trends en ontwikkelingen binnen Dutch Digital Design. Nick gaat tijdens zijn sessie in op context in user experience. Puttend uit een verscheidenheid van de beste (en slechtste) voorbeelden, behandelt Nick verschillende soorten user context en geeft hij praktische tips voor het creëren van context-aware producten.

Bekijk de video van de presentatie van Nick hier, of bekijk zijn presentatie op SlideShare

DDW goes Digital vindt vrijdag 23 oktober plaats in het Klokgebouw in Eindhoven en wordt georganiseerd door Dutch Digital Agencies, in samenwerking met Adobe en Dutch Design Week. Toegang tot het event is voor iedereen gratis.

Perspresentatie Dynamic Design

Begin de dag in van Piere Boekhandel waar het eerste exemplaar van het magazine Dynamic Design op een feestelijke manier wordt overhandigd aan Bert Hagendoorn en gepresenteerd aan de pers. Een belangrijke aanleiding voor het magazine is het debat dat de laatste twee jaar in Nederland wordt gevoerd over betrekkelijke anonimiteit van Dutch Digital Design. We zijn wereldberoemd in design, zowel fashion als industrial design, maar hebben nog een slag te maken als het om digitaal design gaat. Een duidelijk profiel in de internationale markt ontbreekt. Het magazine Dynamic Design levert een bijdrage aan de zoektocht naar signatuur en het opbouwen van naamsbekendheid in Dutch Digital Design. 

Digital Design route

Tijdens de Dutch Design Week kun je als bezoeker de Digital Design route volgen, waarvoor Bert Hagendoorn als curator aangesteld is. De route leidt naar een tiental event-onderdelen, waaronder DDW goes Digital.