16 oktober 2015

Robert van Geffen, Philips, wint Digital Transformers Award 2015


Robert van Geffen, Philips

De Digital Transformers Award is op donderdag 15 oktober in B.Amsterdam uitgereikt aan Robert van Geffen (36), Global Digital Lead Professional Health bij Philips. De award is in het leven geroepen om de noodzakelijke digitale transformatie van bedrijven te stimuleren. De overwinning van Van Geffen is een bewijs van het belang van jonge mensen bij het transformatieproces.

Winnaar Robert van Geffen:

“Dit is een geweldige waardering én stimulans voor Philips als organisatie. Wij zijn echt aan het transformeren. De gezondheidszorg verandert en het gedrag van mensen ook, dus Philips verandert mee. Dankzij digitale vooruitgang worden diagnoses steeds sneller gesteld en kunnen we efficiënter ziektes genezen en patiënten ondersteunen.”


Ben Holewijn van Newpeople, een van de organisatoren: “Met dit initiatief willen wij aan Nederlandse bedrijven laten zien hoe belangrijk digitale transformatie is. Verandering is noodzakelijk om concurrerend te blijven met andere landen. Jonge mensen spelen hier een cruciale rol bij. Dat zien we bij de finalisten van de award, die bijna allemaal onder de 40 zijn. Helaas signaleer ik dat er nog te weinig jonge mensen in de bestuurskamer zitten om die verandering op grote schaal echt een boost te geven.”

Uit ruim 100 genomineerden streden de vijf finalisten Bas Touw (Nuon), Caspar Fraiture (VvAA), Maarten Stramrood (Ziggo), Mijke Broeders (Efteling) en Robert van Geffen (Philips HealthTech) om de titel ‘Digital transformer van 2015’. De avond werd afgetrapt met een presentatie van Joris Merks die inging op de spanningen binnen een organisatie bij een transformatie en hoe hiermee om te gaan. De strijd werd op het podium beslist, waar de finalisten elkaar moesten overtuigen van hun kunnen door een overtuigende pitch en een vragenvuur van Ben van der Burg en de 150 aanwezigen in de zaal. 

Digital Transformers Award 

De Digital Transformers Award is een waardering  en stimulans voor hét talent dat een bijzondere en betekenisvolle rol speelt bij digitale veranderingen van bedrijven. Om succesvol te zijn met de digitale veranderingsprocessen moet men specialistische en generalistische kwaliteiten bezitten, diplomaat zijn maar ook voorman kunnen spelen, kunnen overtuigen en goed luisteren. De belangrijkste beoordelingscriteria voor de award berusten dan ook op de aanwezigheid van drie eigenschappen:

  • Digitale en strategische visie met aantoonbare leiderschap kwaliteiten.
  • Gedegen kennis omtrent technische mogelijkheden en ontwikkelingen, vaardig op IT gebied en kundig bij het slechten van weerstand.
  • Ten slotte wordt er gekeken naar de impact van het project en de fundamenten van de realisatiekracht van de kandidaat.

Digital Transformers 

Digital Transformers zet het digitale talent in Nederland in de schijnwerpers en ondersteunt de digitale ontwikkeling van bedrijven door op onderscheidende wijze inspiratie, inzicht en ontwikkelmogelijkheden te bieden. Digital Transformers bestaat uit een groep bedrijven die actief zijn op het gebied van digital business. Samen bereiken ze ruim 25.000 digitale professionals. De grondleggers zijn co-founder Robbert de Haan, Ben Holewijn van NEWPEOPLE, Adjan Kodde van Mirabeau, Jur Gaarlandt van SparkOptimus, Kristof De Wulf van InSites Consulting en Peter Keijzer van Lubbers De Jong. Zij willen met dit initiatief meer aandacht genereren voor dit nieuwe multi-disciplinaire vakgebied waar technologie, verandermanagement en kennis van de gedigitaliseerde en genetwerkte wereld samen komen. Er wordt ook gekeken naar internationale samenwerkingen op dat gebied om uiteindelijk bedrijven te helpen goed en op tijd te veranderen naar het nieuwe tijdperk.