23 oktober 2015

Mirabeau presenteert Dynamic Design magazine op Dutch Design Week


Op vrijdag 23 oktober tijdens Dutch Design Week in Eindhoven is het Dynamic Design magazine gepresenteerd aan de creatieve industrie en de pers. Bert Hagendoorn, voorvechter van Dutch Digital Design, heeft het eerste exemplaar van het magazine in ontvangst genomen. Creatieven konden hun exemplaar bemachtigen in boekhandel Van Piere.

Mirabeau presenteert first edition Dynamic Design magazine
Mirabeau's Art director Henk Haaima presenteert Dynamic Design issue 1.
Mirabeau presenteert first edition Dynamic Design magazine
Perspresentatie bij boekhandel Van Piere in Eindhoven.
Mirabeau presenteert first edition Dynamic Design magazine
Henk Haaima overhandigt het eerste exemplaar van Dynamic Design aan Bert Hagendoorn.
Mirabeau presenteert first edition Dynamic Design magazine
Proost!

"Met dit magazine wordt niet alleen een bijdrage geleverd aan het bewustzijn rond Dutch Digital Design, lezers worden ook bewust gemaakt van de kansen die er liggen op het gebied van dynamic design - om zowel content, context en design beter af te stemmen op de ontvanger", aldus Bert Hagendoorn.

Aanleiding voor het magazine is het debat dat de laatste twee jaar in Nederland wordt gevoerd over betrekkelijke anonimiteit van digitaal design uit Nederland. We zijn wereldberoemd in design, zowel fashion als industrial design, maar hebben nog een slag te maken als het om digitaal design gaat: een duidelijk profiel in de internationale markt ontbreekt. Het Dynamic Design magazine levert een belangrijke bijdrage aan de zoektocht naar signatuur en het opbouwen van naamsbekendheid van Dutch Digital Design.

Henk Haaima, art director bij Mirabeau, is de auteur van het magazine. Cases komen er niet in voor: het is een mix van een trendrapport en een opinieblad. Vanuit verschillende invalshoeken beschrijft hij het tot leven brengen van statische webpagina’s en geeft hij antwoord op de vraag: Hoe kun je content op een relevante en persoonlijke manier presenteren in digital design?


Henk Haaima: "Statische websites zijn eigenlijk hetzelfde als kunst in een museum. Stil, fragiel en afstandelijk. Echte overblijfselen van een vorig tijdperk. Dit magazine roept op tot het creëren van levende en ademende interfaces."

Jouw exemplaar direct bestellen

Dyamic Design wordt twee keer per jaar uitgebracht. Het eerste nummer, Fall 2015, kun je nu voor 8,95 bestellen via Bol.com. Kun je niet wachten? We mochten één hoofdstuk 'The new design revolution' alvast met je delen; download 'The new design revolution'.