23 mei 2016

We staan op de schouders van reuzen


Als digital agency staan we op de schouders van het werk van reuzen. Werk wat ons nederig en vrolijk maakt en ons inspireert meer en mooier werk te maken.

In ons nieuwe hoofdkantoor in de Kauwgomballenfabriek kijken we vanaf nu naar het werk en gezichten van fijne, dwarse, lieve en koppige mensen die tegen de stroom van waarschijnlijkheid de wereld hebben verbeterd.

Macintosh

“Een deuk in de realiteit” is wat Steve Jobs voor ogen had met zijn werk. Een van zijn eerste wapenfeiten is de Macintosh: een prachtig voorbeeld van een totaalproduct dat het leven van velen heeft veranderd, heeft geïnspireerd tot mooi werk en het vuur aanwakkerde om ‘anders te denken’.

Macintosh meeting room Mirabeau
Meeting room 1: Macintosh

Buckyball

De Buckyball is vernoemd naar architect, systeem theorist en designer Richard Buckminster Fuller. Zijn fantastische ruimtelijke werk ‘de geodetische koepel’ lijkt namelijk erg veel op de structuur van koolstof molecuul C60, de buckyball. Zijn werk inspireert ons tot groot denken, met de mens en vorm centraal.

Buckyball meeting room Mirabeau
Meeting room 2: Buckyball

Magnavox

De Maganavox was inspiratie voor Nolan Bushnell voor het maken van het spel ‘Pong’ en vervolgens het oprichten van Atari. De Atari spelcomputer was een revolutie in de thuis spelcomputermarkt omdat je nu spellen kon wisselen met cartridges. Het veroorzaakte vele verloren uurtjes in de huiskamer en een inspiratie voor maximaal plezier met minimale middelen.

Magnavox meeting room Mirabeau
Meeting room 3: Magnavox

Codebreaker

Alan Turing heeft niet alleen hét boek geschreven over kunstmatige intelligentie, maar ook het tij gekeerd in de tweede wereldoorlog. Hij hackte namelijk succesvol de Duitse versleutelmachine Enigma, zodat de alliantie geheime berichten kon inzien.

Codebreaker meeting room Mirabeau
Meeting room 4: Codebreaker

Mandelbrot

Benoit Mandelbrot was een mathematicus die de schoonheid van wiskunde voor eerst visueel maakte met zijn ‘fractals’. Fractals zijn complexe, herhalende vormen die ontstaan uit eenvoudige formules. Je ziet ze ook in de natuur, bijvoorbeeld bij torentjesbloemkool. Mandelbrot inspireerde kunst, wiskunde en design met zijn theorie ‘de kunst van ruwheid’.

Mandelbrot meeting room Mirabeau
Meeting room 5: Mandelbrot

Lovelace

Nee, niet de dame van de sexy film, maar een ware held in de wereld van computers! Ada Byron King, ook bekend als ‘Lady Lovelace’ was de ontwerpster van het concept ‘computerprogramma’ in 1843. Elke computer in de wereld maakt gebruik van principes uit haar werk.

Lovelace meeting room Mirabeau
Meeting room 6: Lovelace

Meshmatics

Rick Tegelaar is stiekem onze geheime held. Met zijn mooie werk laat hij zien hoe je met eenvoudig en goedkoop materiaal fantastische nieuwe vormen en esthetiek kan ontwikkelen.

Meshmatics meeting room Mirabeau
Meeting room 7: Meshmatics