6 oktober 2017

Gerhard van der Bijl (FloraHolland) wint Digital Transformers Award '17


Gerhard van der Bijl van Royal FloraHolland heeft de Digital Transformers Award 2017 in de wacht gesleept. Van der Bijl, Chief Digital Officer & CIO bij Royal FloraHolland, werd tijdens de uitreiking in de A'dam toren onder meer geprezen om zijn natuurlijke leiderschap, dat volgens de jury tot een branche-overstijgende transformatie heeft geleid.

Van der Bijl is hiermee de opvolger van Robert van Geffen (Philips) en Anouk Beeren (Deli XL), die de prijs in voorgaande jaren wonnen.

Natuurlijke leider en verbinder
“Vanuit natuurlijk leiderschap brengt Gerhard een complexe en conservatieve branche volop in beweging,” aldus Anouk Beeren, die dit jaar samen met Robert van Geffen de jury vormde. “Niet alleen Royal FloraHolland, maar de volledige sector transformeert mee. Een enorme uitdaging, die Gerhard met overtuiging en flair weet te volbrengen. Hij is een natuurlijke leider en verbinder, die weet hoe hij mensen kan overtuigen en mee kan krijgen.”

Voormalige winnaars Robert van Geffen en Anouk Beeren bepaalden op basis van cases en een ronde tafelsessie wie de award in ontvangst mocht nemen.


Winnaar Gerhard van der Bijl: “Het is heel mooi om juist van vakgenoten deze erkenning te krijgen. Met Royal FloraHolland maken we een transformatie in een traditionele sector door. Dit is een enorme stimulans om daar mee door te gaan en nieuwe stappen te blijven zetten.”

Gerhard van der Bijl wint Digital Transformers Award

Gekozen uit longlist van 50 aanmeldingen
De Digital Transformers Award is in het leven geroepen om de noodzakelijke digitale transformatie van bedrijven te stimuleren en het digitale talent in Nederland in de schijnwerpers te zetten. De award ondersteunt de digitale ontwikkeling van bedrijven door op onderscheidende wijze inspiratie, inzicht en ontwikkelmogelijkheden te bieden. Dit jaar werden de finalisten gekozen uit een longlist met meer dan vijftig kandidaten. Zij werden onder meer beoordeeld op visie, resultaten en leiderschapskwaliteiten.

Zes finalisten onder de loep genomen
Naast winnaar Gerhard van der Bijl stonden de volgende personen in de finale van de Digital Transformers Award ‘17:

·        Eric van Westbroek, directeur online bij PostNL
·        Frank Verkerk, Chief Digital Officer bij ABN AMRO
·        Han-Menno Depeweg, Head of Digital bij NRC Media
·        Lara Ankersmit, hoofd digitale media bij NOS
·        Peter Sonke, directeur online bij KPN & Telfort bij KPN

200 digitale influencers bij elkaar
Tijdens deze derde editie van de Digital Transformers Award kwamen 200 digitale influencers bij elkaar in de Loft van de A’DAM Toren. Keynote sprekers Herna Verhagen (CEO PostNL) en Christian van Thillo (CEO De Persgroep) deelden hun ervaring met digitale transformatie en zorgden zo voor de nodige inhoudelijke diepgang. Jim Stolze verzorgde de moderatie van de avond en natuurlijk kregen de genomineerden een vragenvuur van het publiek.

Oprichters van de Digital Transformers Award zijn recruiter Newpeople, digital agency Mirabeau en pr-bureau Lubbers De Jong.